Davey Bindervoet

Van kinds af aan zingt Davey de klassiekers uit de Jordaan. Zijn opa woonde in deze Amsterdamse volksbuurt en draaide de liedjes van Davey´s grote voorbeelden, Johnny Jordaan en Willy Alberti, helemaal grijs. En de kleine Davey zong deze al uit volle borst mee.

Tot op de dag van vandaag treedt hij met dit reportoire op. Sinds 2016 brengt hij echter ook zijn eigen liedjes uit. Ook hierin komt zijn Amsterdamse achtergrond duidelijk naar voren, vermengd met de Spaanse klanken en vrolijkheid waar Davey zo van houdt.

Nieuwste release ´Het Zou Verboden Moeten Zijn´

Discografie

Het Zou Verboden Moeten Zijn | 2023

Een aanstekelijke melodie, van de hand van Marcel Schimscheimer, en een uit het leven gegrepen tekst, geschreven door Bram Koning maken dit nummer uitermate geschikt om het refrein lekker met z´n allen mee te zingen.

Mede door de frisse productie van Hans van Vondelen heeft Davey een tijdloos nummer op de plaat gezet.

 

Maria Magdalena | 2022

Maria Magdalena Davey Bindervoet

Meer info

Hier Ligt Mijn Hart | 2021

Hier Ligt Mijn Hart Davey Bindervoet

Meer info

Dat Huis | 2021

Dat Huis Davey Bindervoet

Meer info

Het Arena lied | 2019

Het Arena Lied Davey Bindervoet

Meer Info

Blij | 2019

Blij Davey Bindervoet

Meer info

Een Moeder voor mij | 2018

Een Moeder Voor Mij Davey Bindervoet

Meer info

Adios Buena Signorita | 2018

Adios Buena Signorita Davey Bindervoet

Meer info

Ik Denk Aan Jou | 2017

Ik Denk Aan Jou Davey Bindervoet

Meer info

Zomer | 2016

Zomer Davey Bindervoet

Meer info

Wie is Davey Bindervoet 

Als klein jochie trad hij al op waar hij maar kon, en groeide uit tot een echte volkszanger die ondanks zijn jonge leeftijd al kan terugkijken op bijna twintig jaar ervaring in het vak.

We hebben het over de in Amsterdam geboren en getogen Davey Bindervoet. Een échte muzikant is al van jongs-af-aan bezig met muziek, en Davey's levensloop bevestigt die regel nog maar eens.

Van speelgoed-instrument tot echte instrumenten, van achter de bar naar op de bar, van zwemles naar zangles, Davey heeft het gedaan, meegemaakt, en zingerderwijs ervaring opgedaan.

Als jochie van 16 werd Davey lid van het Amsterdamse volkskoor, kweekvijver van muziek en de typisch Amsterdamse muziekcultuur. Als je het dáár niet leert … maar Davey leerde het wel!

Davey treed ook op met het Jordaan ensamble: Voor wie het niet weet; dat is het ensemble waar Johnny Jordaan ooit mee is begonnen.

Dat Davey in de voetsporen van Johnny Jordaan is getreden werd in 2016 nogmaals bevestigd toen hij, uit handen van Johnny´s dochter, de ring van Johnny Jordaan overhandigd kreeg. In datzelfde jaar werd hij, tijdens een concert in Carré, uitgeroepen tot de nieuwe Johnny Jordaan.

Sinds 2016 brengt Davey echter ook eigen reportoire uit. Hierbij is zijn Jordaanse achtergrond nog steeds duidelijk merkbaar door de vrolijke Spaanse ritmes heen.

In 2022 neemt hij deel aan het SBS6 programma ´Hollandse Nieuw´. Dit programma gaat op zoek naar de nieuwe ´volkszanger´, en Davey wist door te dringen tot de finale.

Davey treed op door heel het land en een aantal keer per jaar ook in andere landen zoals Spanje en Turkije.

Meer weten?

 06-12139592          bindervoetdavey@gmail.com